יום ראשון , 22 אוקטובר 2017
דף הבית » אוכל » המדריך המלא לבחירת נתחי הבשר האיכותיים היותר

המדריך המלא לבחירת נתחי הבשר האיכותיים היותר

רבים מאיתנו אומנם הפכו לצמחונים בשנים האחרונות אך בסופו של דבר החלק הארי של האוכלוסייה בארץ ובעולם עדיין אוכל בשר. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו רבים אחרים, קונים מידי פעם בשר, מכינים אותו ואוכלים בהנאה. האומנם? באמת תמיד כשאתם קונים אצל הקצב שלכם בשר אתם יוצאים מרוצים? או שלפעמים אתם חוזרים הביתה עם תחושה שלא עשיתם עסקה טובה? כדאי לדעת: זה שאולי עד היום לא לגמרי הבנתם בנושא הבשר זה לא אומר שלא תוכלו לעשות משהו בנידון. מעבר לכך שתוכלו להזמין בשר משולחים, תוכלו גם להגיע למקום, לראות מה נותן לכם הקצב ולהסכים או לא למה שהוא מנסה "להעמיס" עליכם. הדבר הבסיסי ביותר שאתם חייבים לדעת זה שבשר טוב מתחיל בפרה טובה או בכל חיה אחרת שכל חייה חיה בצורה טובה, חופשית ועם מזון כמה שיותר איכותי.

למה חשוב לשים לב?

כאשר מדברים על בשר משלוחים או על הליכה לקצב כדי לבחור את הנתח המושלם, יש כמה דברים שכדאי להיות מודעים אליהם:

  1. במידה וקניתם בשר קפוא ובמהלך ההפשרה הוא הפריש כמות גדולה של נוזלים – זה אומר שהיצרן הוסיף לבשר שהוא הקפיא מי ברז. זה משפיע כמובן על הטעם וגם על המחיר ולכן עדיף להימנע מרכישה של בשר קפוא ותמיד עדיף לבחור באופציה הטרייה.
  2. צבע הבשר – במידה וקניתם בשר שצבעו מבריק ומאוד בהיר זה אומר שהוא שייך לחיה צעירה. לעומת זאת, אם הנתח מגיע בצבע בורדו, הרי שבעת השחיטה החיה הייתה מבוגרת יותר וזה עדיף ברוב המקרים.
  3. המגע – אם אתם נוגעים בנתח הבשר והוא מרגיש קפיצי, זה אומר שהוא כנראה לא עבר יישון.

בנוסף לכך, כמובן שכדאי לדבר עם הקצב ולנסות לדלות ממנו כמה שיותר מידע אודות הבשר שאתם עומדים לקנות. אין סיבה להתפשר על פחות מהטוב ביותר כי אם אתם כבר אוכלים בשר, עדיף יהיה להבטיח שהוא מאיכות טובה ולא כולל אנטיביוטיות וחומרים נוראיים אחרים.

האם כדאי לקנות בשר מיושן ואיך בוחרים קצביה?

לא אחת קורה שאנשים תוהים האם כדאי יהיה לקנות בשר מיושן שכן לרוב הוא עולה יותר. חשוב להבין: תהליך היישון מיועד לרכך את נתח הבשר ובדרך כלל בתהליך הזה הבשר סופג לא מעט ריחות וטעמים מיוחדים. לכן נהוג לומר שטעם של בשר מיושן הוא טעם נרכש ואין ספק שאוהבי הבשר לא יוותרו על נתחים כאלה מידי פעם. מבחינת השאלה איך לבחור קצביה, כדאי לבדוק כמה שיותר פרטים כמו: וותק, ניסיון, רזומה, מגוון נתחים וגם אדיבות וסבלנות ללקוח. אתם לא חייבים להיות מקצועיים בכל מה שקשור לבשר שכן בדיוק בשביל זה אתם פונים אל איש מקצוע שתוכלו לסמוך עליו.

About ofirarie80

כדאי לבדוק גם את:

קופסאות לממתקים

קופסאות לממתקים לאחסון ותצוגה

כל מי שמבקר בסופרמרקט, מכולת ואפילו בחנויות אחרות, בין אם זו חנות רהיטים או חנות ...