יום חמישי , 21 ספטמבר 2017
דף הבית » אוכל » שלושה סלטים ששום שולחן חג לא יהיה מושלם בלעדיהם

שלושה סלטים ששום שולחן חג לא יהיה מושלם בלעדיהם

שולחן ראש השנה מלא בשפע ובכל טוב. מסימני החג, הרימון מסמן את השפע והדבש את השנה המתוקה, ואלה יכולים להשתלב בסלטים ולהוסיף לטעם ולמראה החג. ראש השנה הוא הזמן ליהנות מארוחה מיוחדת, ולשם כך ריכזנו שלושה סלטים ששום שולחן חג לא יהיה מושלם בלעדיהם. כל הסלטים טעימים, בעלי מראה מרשים וקלים להכנה.

 

סלט סלק ופטרוזיליה

סלט סלק מביא איתו לא רק טעם,אלא גם צבע עז לשולחן. הכנתו קלה, אך יש לדאוג לרכך את הסלק לפני שמתחילים לעבוד (אפשר לעשות זאת גם יום לפני הכנת הסלט).

מרכיבים

3 סלקים בינוניים

2 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה

1 כף מיץ לימון

3 כפות שמן זית

פלפל ומלח

הכנה

  1. לבשל את הסלקים בשלמותם עד להתרככות (אפשר לנעוץ מזלג לבדיקה). לאחר הבישול יש לקרר את הסלק, לקלף ולחתוך לפסים בעובי של כסנטימטר.
  2. לקצץ את הפטרוזיליה ואת השום.
  3. בקערה מניחים את הסלק, את השום ואת הפטרוזיליה. להוסיף לימון, שמן זית ותיבול על פי הטעם.

 

סלט ירוק עם רימונים

סלט רימונים הוא סלט יפהפה המוגש לשולחן כשהרימונים מפוזרים בשכבה העליונה. צבע הרימון קופץ לעין, מקשט את השולחן וטעמו מוסיף לארוחה. הכנת הסלט פשוטהומהירה והתוצאה מרהיבה.

מרכיבים

שלל עלי חסה מסוגים שונים

לקט עלי בייבי

1 תפוח עץ חתוך לפסים דקים

1 כוס גרגירירימון

לרוטב

2 כפות דבש או סילאן

1 כף שמן

1 כף חומץ

1 כפית חרדל דיז'ון

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. לשטוף את עלי החסה ואת עלי הבייבי ולייבש אותם.
  2. בקערה יש לשים את כל המרכיבים: ראשית את העלים, מעליהם את התפוחים ולבסוף יש לפזר את גרגירי הרימון.
  3. בקערה קטנה יש לערבב את כל חומרי הרוטב. לפזר אותו על הסלט ברגע האחרון, ממש לפני ההגשה לשולחן.
  4. את הסלט יש להגיש עם הרוטב ללא ערבוב.

 

סלט פלחי דלעת וכל טוב

השפע נמצא בפרטים הקטנים, וסלט פלחי דלעת ישתלב היטב בכל שולחן חג. הסלט עשיר בצבעים, מגרה את הטעמים ואידאלי גם לחוגגים טבעוניים (אך לא רק להם). גם במקרה זה, קל להכין את הסלט והתוצאה מרשימה.

מרכיבים

1/2 ק"ג דלעת טרייה חתוכה לפלחים

גבעול סלרי

3 גבעולי בצל ירוק

1/2 חבילת כוסברה

1 כוס עדשים שחורות

לתיבול

שמן זית

מיץ לימון

פלפל ומלח

הוראות הכנה

  1. להשרות את העדשים מראש ולאחר מכן לבשל אותן במים רותחים במשך כחצי שעה עד להתרככות– אך שלא יהיו רכים מדי.
  2. יש לקצוץ את הירקות למעט הדלעת, שחתוכה לפלחים, כאמור.
  3. לערבב בקערה את כל הירקות יחדיו ולתבל לפי הטעם.
  4. יש להגיש לשולחן את הסלט המעורבב כשכל צבעיו ישתלבו היטב ויעטרו בגאווה את שולחן החג.

 

About ofirarie80

כדאי לבדוק גם את:

מגשי אירוח

מגשי אירוח בטעם טוב

כאשר מדובר באירוע שלכם, איש לא רוצה להתפשר, בעיקר לא על הטעם. מגשי אירוח העשויים ...