אוכלאוכל בריאכלליתזונהתזונה נכונה

כל הסיבות בגללן אנו צריכים אומגה 3

רבים תוהים: מה זה למעשה אומגה 3? זהו למעשה שם כולל לקבוצה של חומצות שומן החיוניות לגוף האדם. גוף האדם אינו יודע לייצר את אותן חומצות שומן ולכן הוא חייב לקבל זאת ממקור חיצוני, כשהשניים העיקריים אלו הם המזון ותוספי תזונה. לאומגה שלוש יש חשיבות רבה מאחר והיא משמשת כמרכיב מבני של מעטפת תאי הגוף, ומאחר וגופנו כולו מורכב מתאים, מחסור שלה יפגע בכל מערכות הגוף, בהן המוח, הלב, והמערכת החיסונית. חומצות שומן אלו הן אינן מקשה אחת אחידה, אלא שהן כוללות שלוש חומצות עיקריות, בהן: ALA, EPA ו- DHA. לאחר שחומצות אלו מתקבלות ממקור חיצוני, הגוף מייצר מהן חומצות שומן בלתי רוויות וחומצות שומן רב בלתי רוויות ומהן הגוף עושה שימוש.

היכן ניתן למצוא מקורות טובים?

מקורות טובים לקבלת ALA הם דרך צריכת שמן קנולה, שמן פשתן, זרעי פשתן, אגוזי מלך, זרעי צ’יה, ביצים, שמן זית ופולי סויה. הדרך הטובה ביותר ולמעשה היחידה לקבל EPA ו- DHA היא דרך דגים ופירות ים (בעיקר דגי סלמון, טונה, סרדינים, הרינג, מקרל או כמוסות שמן דגים) יחד עם ביצים מועשרות. אך מאחר והתזונה היומית איננה מספקת את צורכי הגוף לחומצות שומן מסוג זה, מומלץ לצרוך על בסיס יומי כמוסות המכילות שמן דגים. כמוסות אלו מופקות מדגי סרדין, מקרל ואנשובי שמקורם הוא באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס השקט. בדגים אלו יש ריכוז גבוה של DHA  ו- EPA ולכן הם מתאימים למיצוי השמן ולהפיכתו לכמוסות. במהלך שלבי מיצוי השמן מסירים כמעט לחלוטין את הריח והטעם של הדגים.

יתרונות:

  • שיפור בתפקודי המוח, בקשב ובריכוז
  • עיכוב בתהליך ההזדקנות, עיכוב במחלות זקנה חמורות ומחלות והפרעות נפש
  • הקלה בהתמודדות עם קשב וריכוז
  • שיפור ההתפתחות המוחית בשלבים הראשונים של החיים
  • שיפור הזיכרון ואוצר המילים בקרב קבוצת הגילאים 35-55
  • הגנה על המוח ממזון עתיר בשומנים ובקלוריות.
  • שיפור במצב השיניים והחניכיים

לסיכום, הדרך היחידה בה ניתן לקבל אומגה 3 בצורה סדירה ויומיומית היא דרך אכילת דגים או באמצעות תוספים הכוללים את חומצות השומן שהכרחיות לגופנו.

Tags

מאמרים קשורים

Close
Close