כללי

חדרי קירור ואוכל

פעם, בימי קדם, יצאנו לצוד או ללקט בשדה את ארוחת הערב שלנו; היום הסופרמרקטים הם מקור המזון העיקרי של האדם המודרני ויש לנו תלות גדולה מאוד ברשתות המזון.

בסופרמקטים ובמכולות אנו רוכשים את מוצרי המזון שלנו, את האוכל שהוא מוצר לגמרי בסיסי להשרדות הטבעית של בני האדם. רק שעם תרבות הצריכה, עלה גם הביקוש גם לכל מה שלא צריך – כמויות מזון ואוכל שלא נחוצות במיוחד – מותרות.

ברשתות המזון נמצא סוגים שונים של אוכל, והאוכל חייב להיות מאוחסן בצורה מבוקרת מאד במערכות קירור. לרוב המזון ישמר בחדרי קירור מיוחדים שתפקידם הוא למעשה לשמור עבור הלקוח הצורך, על האוכל, כדי שלא יתקלקל.

יתרונות חדרי הקירור ברשתות המזון

ישנו יתרון מאד משמעותי לחדרי קירור ברשתות המזון – ההתאמה האישית למקום. חדרי קירור ניתן לבנות בכל גודל ובכל צורה ואף להתקין בהן מערכות בעוצמות קירור שונות. זהו פרמטר חשוב מאוד מכיוון שלכל רשת מזון ישנם צרכים אחרים; לעתים מדובר במרכולית/ מכולת שכונתית ובמקרים אחרים מדובר בסופרמרקט ענקי בו עוברים אלפי לקוחות ביום. כל מקום צריך מערכת המתאימה לגודל שלו ולצרכים שלו. וגם לכמויות האוכל שהוא מוכר לקהל הלקוחות שלו מבחינה כמותית.

דמיינו לעצמכם את המצב הבא. הסופרמרקט נסגרת ביום שישי למשך סוף השבוע. אך כאשר מגיעים במוצאי שבת מגלים שמקרר הבשר הפסיק לעבוד וכל הבשר התקלקל. שום רשת מזון לא לא תסכים לקחת סיכון שכזה ועל כן חייבים לבחור במערכות קירור אמינות, עם בקרה ותו תקן מיוחד.

חשוב שחדרי הקירור ברשתות המזון יהיו מבוקרים על ידי טכנאים מקצועיים בתחום, מתוך מטרה לשמור על טיב המערכת ולתחזק אותה.

אחסנה של אוכל צריכה להיות במערכות קירור חדשניות ומתקדמות, כדי לשמור על איכות המזון עד שהוא מגיע למעשה לצלחת שלנו, הצרכנים.

לסיכום, החשיבות העיקרית באחסון מזון בקירור היא באיכות בדגש על בריאות הציבור.

 

 

מאמרים קשורים

Close
Close