אוכלאפייהכלליתזונה צמחונית
מאכלי שבועות ביום יום
חג השבועות הוא אחד מהחגים האהובים ביותר בכל הקשור לאוכל שבו (והרי אין חג יהודי כשר ללא ארוחת חג ייעודית). במקום המנות הבשריות המכבידות זהו חג החלב בו במרבית הבתים, ארוחת החג היא על טהרת החלב והגבינה. אך מי אמר שמאכלי הגבינה המתוקים והמלוחים של חג השבועות צריכים לחזור לארון ולהשכח עד לחג הבא? מסתבר שמרבית המתכונים לשבועות יכולים להתאים גם לארוחה חגיגית בכל יום חול או סופ”ש. אז לכבוד חג השבועות שעבר רק לא מכבר, אנו מתכבדים להגיש לכם מתכון שבועות קלאסי וטעים במיוחד שאפשר בהחלט להשתמש בו בארוחה הבאה עם החברים שלכם בסופ”ש כמנה ראשונה או לצד המנה העיקרית…- מתכון לרולים של פרמזן ושום.
חומרים ל-12-15 רולים
- 2 ורבע כוסות קמח (יתכן כי במהלך המתכון תדרשו לעוד כמות של קמח לבצק או ללישה)
- 1 שקית שמרים טריים
- 1 וחצי כפות סוכר
- 1וחצי כפיות מלח
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף חמאה/ מרגרינה מופשרת ורכה
- 1 חלבון של ביצה
- 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר גדולה מערבבים יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, השמרים- ללא המסה במים, סוכר, מלח ואבקת שום. בקערה עמידה לחום מערבבים יחד את המים, החלב והחמאה עד לרתיחה. מורידים מהאש, מקררים עד לטמפ’ החדר ומוסיפים לחומרים היבשים תוך בחישה במהירות בינונית במיקסר במשך 2 דקות. הקפידו מפעם לפעם לגרד את קצוות הבצק מן הקערה. *אם הבצק מקבל מרקם דביק, הוסיפו לו עוד קמח עד שמתקבל בצק רך למגע.
- מכסים את הקערה ומניחים לבצק להתקרר ולהתמצק במשך 10 דק’.
- באמצעות כף גלידה מוציאים מן הבצק כדורים בגודל שווה ומניחים בתבנית מאפינס. מכסים ומניחים לבצק לתפוח במקום ויבש למשך 35 דק’ או עד שהבצק הכפיל את גודלו.
- בקערה קטנה מערבבים את חלבון הביצה עם מעט מים, ומברישים את החלק העליון של המאפינס בזהירות. מפזרים את גבינת הפרמזן מעל כל המאפינס, ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות, למשך 15-18 דקות או עד שהחלק העליון של הבצק משחים קלות.
- מוציאים את המאפינס לרשת או משטח מאוורר גם בחלקו התחתון ומניחים להתקרר. ושיהיה בתאבון!
המתכון באדיבות אתר שמרית- שמרים טריים