את העוגה הזו אין צורך להציג, מדובר באחת העוגות הקלאסיות והאהובות ביותר על ילדים ועל מבוגרים כאחד. מעבר להיותה עסיסית וטעימה, היא פשוטה מאוד להכנה, ולא אחת משמשת כעוגת יום הולדת. עוגת שוקולד בחושה כבר מזמן הפכה לעוגה קלאסית שמתאימה לכל מטרה.
אם אתם צריכים להכין במהירות עוגת יום הולדת לאחד הילדים, או שזו הפעם הראשונה שאתם מנסים לאפות עוגה, המתכון הזה יכול להתאים לכם במיוחד. אמנם מתכוני עוגות להכנה ביתית אינם מסובכים בדרך כלל וגם אינם נכנסים לתפריט בריא שלנו, אך אין פשוט יותר מלזרוק הכל לקערה ולערבב!
לפניכם מתכון להכנת עוגת שוקולד בחושה כולל מתכון להכנת ציפוי שוקולד מפנק לעוגה. בסוף המתכון תוכלו למצוא טיפים נוספים לשדרוג העוגה וגם תחליפים להכנת עוגה טבעונית.
במידה ותרצו לעשות את העוגה בריאה יותר על מנת שזו תיכנס לתפריט הבריא שלכם תוכלו להשתמש בשוקולד מריר.
מצרכים וכמויות להכנת העוגה:
- 4 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 240 מ”ל שמן
- 140 גרם אבקת קקאו
- 140 גרם קמח תופח
- 200 מ”ל שמנת חמוצה
- קורט מלח
אופן הכנת העוגה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מוסיפים לקערה את כל המצרכים לפי הסדר שלעיל
- מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- יוצקים לתבנית משומנת
- מכניסים לתנור למשך כחצי שעה או עוד שהעוגה יציבה וכמעט יבשה לגמרי
מצרכים וכמויות להכנת ציפוי שוקולד:
- 120 מ”ל שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
אופן הכנת ציפוי השוקולד:
- ממיסים בסיר על הגז או במיקרוגל את השוקולד ואת השמנת החמוצה
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מוכנה ומקוררת
תחליפים לטבעונים
אם אתם רוצים להכין עוגה טבעונית (או סתם עוגת פרווה), תוכלו למצוא תחליף לכל מרכיב חלבי במתכון. את השמנת החמוצה החליפו בכוס חלב סויה ואת הביצים ניתן להחליף ברסק פרי יחד עם בננה מרוסקת היטב. את ציפוי השוקולד ניתן להכין עם 100 גרם שוקולד מריר וללא שוקולד חלב. הציפוי ייצא פחות מתוק, אך טבעוני ובריא יותר! את השמנת המתוקה תוכלו להחליף בשמנת צמחית (100 מ”ל) יחד עם חלב סויה (60 מ”ל).
טיפים נוספים
תוכלו לבדוק אם העוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם, שאמור לצאת יבש כמעט לגמרי עם מעט פירורים לחים. ניתן ואף רצוי בהחלט לקשט את העוגה בכל מיני תוספות מעניינות. תוכלו להוסיף סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, מרשמלו, קוקוס או כל דבר אחר שאתם אוהבים. אפשר גם להוסיף מעט ברנדי או תמצית רום לבלילה של העוגה כדי לשדרג את הטעם והניחוח. בתיאבון!