סוגי מאכלים לחג הסוכות
חג הסוכות הוא חג מיוחד ובו אנו עוברים מתקופת הקיץ החמה לתקופת הסתיו הנעימה יותר, כך שאין מזג אוויר יותר מרענן וכיף מתקופה זאת לשבת בסוכה עם בני המשפחה וליהנות ממגוון מתכונים קלים וטעימים לסוכות. חג הסוכות נקרא גם חג האסיף, מפני שבחג זה אוספים את התבואה מהשדה, מכיוון שהיא יכולה להתקלקל לאחר הסוכות מפאת הגשמים. בדיוק בשל מזג האוויר הנעים ועצם הישיבה בסוכה, הבאנו בפניכם סוגי מאכלים מרעננים שינעימו לכם את הישיבה בסוכה:
מאכלים משמחים – על חג הסוכות נאמר בתורה אופן מפורש – “ושמחת בחגך” מכאן שיש לאכול מאכלים המבשרים על שמחה כמו – אכילת בשר טוב עם יין משובח, הרי ביהדות בשר ויין הולכם טוב עם שמחה והם ערבים לחייך. לכן, תוכלו להכין מגוון רב של מאכלים המכילים נתח בשר משובח עם ריחות ותבלינם משכרים שיקנו לכם הנאה רבה ושמחה.
מאכלים עשירים – חג הסוכות הוא חג האסיף, שהרי בזמן זה אוספים את התבואה והיבול של השנה החולפת, לכן נהוג להכין מהם לחמים טעימים מכמה סוגי דגנים המצביעים על שפע ועושר. תוכלו לאפות מגוון רב של לחמים מיוחדים העשויים מקמחים שונים כמו – שיפון, כוסמת, חיטה שעורה, שיבולת שועל שהם חמשת הדגנים המוכרים.
מאכלים המסמלים שמירה – הסוכה למעשה מקנה ביטחון לאדם ושומרת על פרטיותו, כך ניתן לראות כי בעדות מסוימות מרבים להכין מאכלים ממולאים המסמלים שמירה על ידי המעטפת העוטפת את המלית. תוכלו להכין מגוון רב של ממולאים החל מפלפלים ממולאים בכל טוב, תפוחי אדמה ממולאים, כרוב ממלוא קישוא, בצל ועוד סוגים רבים של ירקות הממולאים. את ירקות אלו תוכלו למלא – בבשר, עוף אורז ובכל מלית אחרת שתרצו.
מאכלים ממותקים – חג שמחת תורה הינו חג אותו חוגגים ביום האחרון של סוכות. בדומה לחג שבועות שהוא חג מתן תורה, גם בחג זה רוקדים עם ספרי התורה וכידוע התורה נמשלה לדבש מהפסוק המוכר המרמז על התורה – “דבש וחלב תחת לשונך”. לכן, אנשים רבים נוהגים לאכול קינוחים מתוקים על בסיס דבש מתוק בסיום הארוחה.