בשנים האחרונות חל גידול משמעותי במספרם של הצמחונים והטבעונים בישראל, ועפ”י סקרים עדכניים מדובר באחד מכל 6 ישראלים.
בהתאם, אין כמעט אירוע בירושלים (או בכל מקום אחר בארץ) שחלק מהמשתתפים בו אינם צמחונים (כלומר נמנעים מאכילת בשר ודגים) או טבעונים (כלומר בנוסף להימנעות מאכילת בשר ודגים הורידו מהתפריט גם ביצים, חלב ומוצריו ודבש).
מגמה מובהקת זו מחייבת כל שירות קייטרינג בירושלים: לבנות תפריט שיתאים גם לאוכלי כל, גם לצמחונים וגם לטבעונים, יכיל מגוון רחב של מאכלים וכמובן יהיה טעים.
הבשורות הטובות הן שמגוון המזונות שאינם מבוססים על מוצרים מן החי הוא רחב במיוחד, כך שעבור קייטרינגים ירושלמיים איכותיים לא מדובר במשימה בלתי אפשרית אלא להיפך, באתגר שמוביל לתפריטים עשירים באפשרויות, מרשימים מאוד ובעיקר טעימים להפליא (ובלא מעט מקרים גם אוכלי הכל נשבים בקסם המאכלים הטבעוניים).
מהן האפשרויות עבור מנה עיקרית לא בשרית?
אם בעבר הציפייה למנה עיקרית בכל אירוע כמעט הייתה למנה בשרית, הרי שכיום לא צריך להיות בעל שירותי קייטרינג בירושלים כדי לדעת שקיים מנעד רחב הרבה יותר של אפשרויות.
למשל: המבורגר שעשוי מפטריות ותוספות שונות, חריימה עם טופו במקום דגים, קציצות על בסיס קטניות שונות ועוד ועוד.
כמובן שגם עבור התוספות והמנות הראשונות האפשרויות רבות ומגוונות, וממילא חלק גדול מהמטעמים ה”רגילים” שבהם מתמחים קייטרינגים ירושלמיים הם ללא חומרי גלם מן החי – למשל שלל סלטים צבעוניים ומרעננים או מגש אנטי-פסטי רב רושם, וכמובן שישנן עוד אפשרויות רבות.
אילו קינוחים מציע קייטרינג בירושלים לטבעונים?
“מכשול” נוסף שגם הוא מתגלה ככזה שקל לצלוח אותו כשאתה בעל שירות קייטרינג ירושלמי מיומן ומוכשר הוא הקינוחים המיועדים לקהל הטבעוני באירועים.
את החלב ניתן תמיד להמיר בחלב סויה או חלב שקדים, גם לחמאה יש תחליפים שמעניקים לקינוח בדיוק את אותו טעם, ולמעשה אם לוקחים בחשבון שבמקרים רבים מגיש קייטרינג בירושלים תפריט בשרי כשר הרי שממילא הוא אינו משתמש בחלב ומוצריו.
גם את הביצים ניתן להמיר ברסק תפוחי עץ או בננה מרוסקת, שמספקים את המרקם הדרוש ובנוסף הם בריאים יותר, ועוד אפשרות פשוטה היא קורנפלור עם מעט מים.