freepik
לא תמיד יש לנו זמן להכין ארוחות גדולות ואנו מחפשים מתכונים עבור ארוחות קטנות, אבל כאלו שעדיין יהיו משביעות ומזינות. אז הנה כמה המלצות לארוחה כזאת שאפשר להכין עם חזה עוף.
לבחור עוף מבית טוב
לפני שנביא כמה רעיונות למתכונים כדאי לומר כמה מילים על בחירת חזה עוף. חשוב לבחור נתחים משובחים המגיעים מעופות מובחרים שגידלו אותם ללא אנטיביוטיקה או תרופות מסוגים שונים, ובתנאים מיטיבים. אנשי המקצוע בעולם הבריאות ממליצים באופן גורף על הימנעות ממוצרי בשר שקיבלו אנטיביוטיקה מפני שהם עלולים לגרום להתפתחות חיידקים עמידים. למעשה במדינות אירופאיות רבות כבר מעודדים צריכה של עופות בלי אנטיביוטיקה, אם כי בישראל ההוראה עדיין לא נכנסה לתקנות משרד הבריאות, ולרוב אתם מקבלים עופות שגדלו עם אנטיביוטיקה.
יחד עם זאת, יש בהחלט חברות במשק הישראלי המגדלות עופות עם 100% רכיבים טבעיים בלי תוספות של הורמונים ואנטיביוטיקה, אז בשורה התחתונה בחרו עופות טריים עם חותמת כסופה.
ארוחה מהירה, משביעה וקלה להכנה
אולי חשבתם שנמליץ לכם על שניצל דק או על שניצלים בכלל, אבל תנו לנו לקחת אתכם לכיוון של חזה עוף מוקפץ עם ירקות. המנה הזאת מוכנה בתוך כרבע שעה והיא בהחלט מכילה את מה שצריך לארוחת צהריים עבור הילדים ועבורכם, בלי הרבה קלוריות.על מנת להכין אותה תצטרכו 600 גרם חזה עוף פרוס דק, בצל, כף שמן זית, שתי שיני שום, כף פפריקה, פלפל צהוב, פלפל אדום, גבעול סלרי, שני גזרים, קישוא, חצי חבילת פטריות, שתי כפות רוטב סויה, כפית אבקת קארי, חצי פלפל חריף וחצי כף אבקת מרק.
התחילו בחימום שמן במחבת והוסיפו את הבצל עד הזהבה קלה. לאחר מכן הוסיפו את השום עם טיגון של עוד דקה בערך והוסיפו את הפפריקה ואת הירקות בהדרגה, תוך שאתם מערבבים עד לריכוך. עכשיו מוסיפים את חזה העוף שפרסתם לרצועות דקות ואת כל התבלינים, ומערבבים את הכל עד שהמנה מוכנה. לבסוף הוסיפו רוטב סויה, ערבבו והשאירו לחימום עוד שתי דקות.
חזה עוף עם רוטב בצל ופטריות
כדי להכין את המנה הזו חותכים חזה עוף לקוביות ומשרים אותן לחצי שעה עם פפריקה, שמן זית, אבקת מרק טבעית ורוטב צ׳ילי. מטגנים במחבת מעט שמן עם שתי שיני שום ובצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים למחבת פטריות פרוסות ומטגנים את הכל עם צ’ילי מתוק ופלפל שחור גרוס. על מחבת נפרדת מטגנים באש גבוהה את חזה העוף לשתי דקות בערך, ואחר כך מוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים עוד שתי דקות תוך שאתם מחרבבים ומחכים עוד כ-10 דקות עד ההגשה עם תוספת אורז.
חג הפסח מגיע, והציבור הישראלי כבר לא מסתפק בגפילטע פיש או תפו”א עם ביצה. בשנים…
פסטרמה היא אחד המוצרים הפופולריים ביותר במקרר הביתי. היא קלה להכנה, משתלבת היטב בכריכים ובסלטים,…
אם יש אירוע מרגש שאליו אנחנו תמיד רוצים להזמין את כל החברים והמשפחה, זה כמובן…
שרשרת תנך היא הרבה יותר מתכשיט אופנתי - היא סמל של ערכים, של חוכמה, של…
למה כדאי לכם להתפנק עם קייטרינג לשבת? קייטרינג בירושלים לשבת מביא איתו לשולחן לא מעט…
קייטרינג בשרי כשר ואיכותי לאירוע מוצלח קייטרינג בשרי כשר כמובן נדרש לפעול בהתאם להנחיות הכשרות…