כללי

3 מתכונים בריאים לקראת הקיץ

אם כשאתם חושבים על תזונת קיץ אתם רואים בעיני רוחכם גלידות עתירות שומן וחטיפים – עצרו הכל.

זה ממש לא חייב להיות כך. לפניכם 3 מתכונים בריאים לקיץ, שהם טעימים מאוד, מרעננים וקלים להכנה:

 

מתכון לשייק בריא

בין אם אתם שוחרי בריאות או שוחרי פינוקים – שייק הוא המשקה האולטימטיבי עבורכם לקיץ. הוא מלא בערכים תזונתיים חיוניים, ויטמינים ומינרלים, הוא מפנק וטעים, והוא קל ממש להכנה! רק מכניסים לבלנדר את המצרכים, מפעילים ומוזגים.

הנה רעיונות לכמה שייקים:

שייק אבטיח: מכניסים לבלנדר אבטיח ללא הקליפה ומוסיפים 2-3 עלי בזיליקום (לפי הכמות והטעם). אפשר גם לגוון ולהוסיף לימון או אפילו מלפפון. תתפלאו עד כמה זה משתלב נהדר.

שייק מלון-קיווי: מכניסים לבלנדר 2 כוסות מלון, קיווי אחד וכוס חלב שקדים – ומתפנקים.

שייק אננס: 150 גרם אננס, דבש לפי המתיקות שאוהבים וכוס חלב שקדים יוצרים שייק שגורם לכם להרגיש כמו בחופשה אמיתית.

כדי להקל על עצמכם תוכלו להשתמש באננס קפוא. בכלל, תמיד כדאי להחזיק בפריזר פירות קפואים לשייקים. ניסויים שנערכו מצאו שהערכים של הפירות הקפואים נשמרים היטב וזו דרך נהדרת וקלה ליצור שייקים מרעננים בכמה רגעים.

 

מתכון לארטיק ביתי

בננות הן בסיס נהדר לגלידות וארטיקים ביתיים ובריאים. מומלץ לקנות בננות אורגניות וברגע שנראה שהבננה בשלה ואין מי שיאכל אותה היום – לשים בהקפאה.

יש כאלה שמעדיפים לקלף את הקליפה לפני ההקפאה ולאחסן אותן עטופות בנפרד, ויש מי שמשאירים את הקליפה כדי שתשמור טוב יותר על הבננה.

אם עוד לא ניסיתם, אתם תגלו שביום קיץ חם כיף להתענג על בננה קפואה כמו שהיא.

כדי ליצור ארטיקים בריאים פשוט הוציאו שתי בננות, הוסיפו לבלנדר חלב שקדים עד לכיסוי הלהבים, מזגו את התערובת לתבניות ארטיקים וקדימה – להקפאה חוזרת.

הבננה מתוקה, אבל אם  מרגיש לכם שזה לא מספיק הוסיפו כפית או שתיים של מייפל אורגני או סילאן טבעי.

אפשר לנסות ולשדרג כל פעם עם תוספת אחרת. הנה כמה הצעות לתוספות בריאות ומוצלחות: חצי אבוקדו, 2 כפיות צ’יה, פרי נוסף שאוהבים, כף אבקת חרובים אורגנית / אבקת קקאו טבעי וכדומה.

מתכון למרק מלפפונים קר ומרענן

אנחנו רגילים שמרקים הם לחורף, אבל מרקים קרים הם נהדרים לימי הקיץ החמים ומהווים דרך נהדרת להגביר את צריכת המים החשובה כל כך.

מרק המלפפונים הזה מוכר בגרסתו על בסיס יוגורט (הצזיקי היווני), אבל על בסיס מים הוא אפילו עוד יותר מרענן וקליל ומתאים לחודשי הקיץ החמים.

ועכשיו למתכון – קולפים מלפפונים, חותכים לקוביות ומוסיפים: מים לכיסוי, מלח, נענע, שום כתוש ולימון סחוט.

אפשר לשחק עם הטעמים לפי הכמות שמכינים ואיך שאוהבים. שמים במקרר או מוסיפים קוביות קרח, כדי שיהיה כמה שיותר קריר לפני ההגשה.

אפשר להגיש בין  הארוחות או כמנה ראשונה ומרעננת בכל ארוחה.

שיהיה לכם קיץ נעים, טעים ובריא!

 

 

 

 

 

 

 

 

מאמרים קשורים

Close
Close