כללי

אי למטבח : קודם בודקים אם מתאים אח”כ קונים

אי למטבח הפך לפופולארי במיוחד בקרב בעלי בתים שרוצים להקנות למטבח שלהם מראה ייחודי, חמים, ומעוצב, כאשר האי שבמטבח משמש לא רק לאלמנט של עיצוב, אלא גם לאלמנט עבודה שמאפשר עוד משטח שניתן לעבוד עליו, לאכול עליו, וליהנות מהשימוש בו.

אז כיצד בודקים האם האי מתאים למטבח שלכם? ומהם העיצובים האפשריים?  כל התשובות בהמשך.

>>> גלו את מגוון סוגי השיש שזמינים עבורכם לאי במטבח באתר שיש ניר צבי

איך בודקים אם האי מתאים למטבח?

אי למטבח הוא כזה שניתן לשלב בו משטח עבודה, מיקום לאחסון, ואף מקום לבישול, וזאת באמצעות אי בשילוב כיריים. על מנת להבין איזה אי מתאים למטבח שלכם חשוב שתשימו לב לדגשים הבאים:

  • הבינו מה הצרכים שלכם – חשוב שתגדירו לכם מהם אתם רוצים מהאי? האם תרצו שהוא יתאים כמשטח אירוח והגשה? כמשטח עבודה ובר לישיבה? או אי שמשלב את כל הפונקציות של בישול, משטח עבודה ומקומות ישיבה?.  בחרו לפי ההתאמה הרצויה.
  • גודל החלל – כדי לדעת איזה אי מתאים לכם ובאיזה גודל, חשוב לבדוק את גודל חלל המטבח שלכם. האי משמש גם לאחסון וגם לישיבה, ולכן יש לדאוג שתוכלו לתפעל את חללי האחסון כמו למשל מגרות שנפתחות בצורה שבה אתם יכולים להשתמש בהן בנוחות וליהנות מהמרחב שיש מסביבכם.
  • התאמה מודולארית – חשוב לשים לב כי האי יותאם מודולארית לאנשים שמשתמשים במטבח. בנו את האי לפי מספר האנשים שאתם רוצים שישיבו מסביבו. עוד יש לקחת בחשבון את כמות האנשים שעובדים בדרך כלל במטבח, ולמרות שלאי יש גובה סטנדרטי, חשוב עדיין להתאים חוץ מהעיצוב גם את הגובה ואת הפונקציונאלית שלו לאנשים שמשתמשים בו על מנת שהשימוש יהיה נוח יותר.

מה סוגי האיים הפופולאריים במטבח?

  • אי בשילוב ישיבה ואחסון מכיוון אחד בלבד – אי זה מתאים למי שאין לו צורך בהמון חללי אחסון והוא רוצה לשים את הדגש על משטח עבודה וישיבה נוחה.
  • אי המשלב ישיבה מסביבו ומקום אחסון מכיוון אחד – זהו אי משפחתי יותר שמתאים למי שרוצה משטח עבודה שגם ישמש למקום אכילה בחיי היום יום.
  • אי ללא ישיבה משולב כיריים – זהו אי פרקטי שמתאים למי שרוצה גם לבשל על האי וגם ליהנות מחסכון במקום.

מאמרים קשורים

Close
Close